Kör Speedcats bild

Kör Speedcats

För farttokiga adrenalin-junkies – Speedcats!

Om du älskar fart, om du gillar att vara aktiv och köra själv, och om du inte är rädd för att bli lite blöt, är det här den ultimata upplevelsen för dig. Är du istället den som helst sitter i soffan och föredrar att se spänning på tv:n, är det lika bra att du slutar läsa här.

Speedcats är uppblåsbara katamaraner som skapades som livräddningsbåtar i Sydafrika. I de vilda vattnen där två världshav möts behövs riktigt snabba och sjödugliga båtar som livräddningsbåtar. Sedan dröjde det inte länge innan de också började användas som tävlingsbåtar. Det sägs att de i förhållande till sin vikt är kraftfullare än en Ferrari, och de kommer upp i över 45 knop när man kör dem på en bana i platt vatten.

Världens snabbast växande motorbåtsport

Thundercat racing, som körs med Speedcats, är världens snabbast växande motorbåtsport, och har nyligen kommit till Sverige. Varje båt bemannas av en pilot och en co-pilot, och går på en bana i vattnet. I den här aktiviteten får du prova båda rollerna; du får börja som co-pilot, vilket är en viktig roll då det är co-piloten som ser till att fördela vikten genom att luta sig åt eller hänga åt ett visst håll, för att båten ska ta sig så effektivt som möjligt genom kurvorna. Sedan när du har förstått principen så får du köra detta fartmonster själv! Vissa säger att det är som gocart, fast i vatten. Och mycket snabbare och häftigare!från
1495kr

Speedcat®


 • Städer: Stockholm
 • Upplevelse för en person
  från
  1545kr

  Kör speedcats


 • Städer: Stockholm
 • Upplevelse för en person
  från
  2990kr

  Speedcat® för två


 • Städer: Stockholm
 • Upplevelse för två personer
  från
  3090kr

  Kör speedcats för två


 • Städer: Stockholm
 • Upplevelse för två personer

  Bra att veta

  Aktiviteten börjar med en genomgång av båtarna, och en säkerhetsgenomgång. Sedan får ni en lektion av erfarna instruktörer i hur de här fartvidundren ska köras, innan ni får ge er ut och prova själva. Totalt tar det cirka 2 timmar, och det räcker för att du ska hinna få in känslan för vad du och båten klarar, och våga gasa på lite i kurvorna.

  Du får låna hjälm, flytväst och våtdräkt. Ta med baddräkt att ha under våtdräkten. Om vänner eller familj vill komma med och titta på så går det oftast bra att se banan från land.

  Speedcats för två

  Det här är en upplevelse som görs i grupp, med en instruktör per båt. Det går förstås bra att göra den ensam, men det är ännu roligare om man är två. Den passar perfekt som en present till ett par, kanske en bröllopspresent, eftersom paret verkligen får prova på att jobba i team med den här upplevelsen. Om ni kommer som ett par så är instruktören med i början för att lära er båda funktionerna, co-pilot och pilot. Men därefter blir ni själva ett Thundercat racing-team som kan tävla mot de andra deltagarna på den snabba och blöta banan.

  Perfekt present till den våghalsige

  Som sagt är Speedcats en idealisk present för ett par, men det är en precis lika bra present till 50-åringen eller den nybakade studenten. Vem som helst som gillar fart och utmaningar skulle älska den här presenten. Och skulle det vara så att det inte riktigt faller den lycklige mottagaren på

  Fler upplevelser du kanske gillar...