50-årspresent

Att fylla 50 år är stort och det brukar inte bara uppmärksammas av nära och kära utan också av föreningar och arbete där man är engagerad. Det kan vara riktigt svårt att välja vilken 50-årspresent att köpa eftersom man oftast vill ge något utöver det vanliga men samtidigt inte ge bort något bara för att. Att ge bort en upplevelse i 50-årspresent är det självklara valet. Genom en upplevelse kan personen verkligen få något i present som den kommer att minnas för resten av livet. Ett tips är att hitta något för 50-åringen som får den att känna sig ung på nytt igen, det kommer ändå vara många som påpekar att det är halvvägs kvar till 100.

Hur gick det med racingdrömmen?

Blev det inget? Ta tag i det nu, ge bort en unik Formula 1-upplevelse där 50-åringen får provköra en riktig F1-bil. Det finns också upplevelser där man får prova på Formula 3-bil vilket är billigare men ändock en riktigt häftigt upplevelse så klart!

Därför ska du välja upplevelse framför prylar

Det finns flera fördelar med att välja en upplevelse att ge bort i 50-årspresent istället för ett materiellt ting. Oavsett vilken upplevelse man väljer finns det garanterat något som passar alla och det kommer att bli ett minne för livet. Dessutom finns större möjligheter att uppleva och ta del av glädjen som upplevelsen bringar jämfört med den där slipsen eller kastrullen. Antingen kan man dela glädjen med familj och vänner genom att delta i upplevelsen tillsammans eller genom åskådare medans 50-åringen utför upplevelsen. Glöm inte bort att filma eller fotografera för att kunna skapa en tavla eller sätta in i fotoalbumet.

En paus från vardagen

Oavsett vilken upplevelse det blir kan det alltid vara skönt med en paus från vardagen. En trevlig champagneprovning under hösten kan definitivt uppmuntra i höstmörkret. Spaweekend med chokladmassage eller fiskpedikyr under vårkanten kan garanterat göra nytta för både hälsa och humör. För mer äventyrliga upplevelser finns ett brett sortiment att välja mellan och en fundering att ställa sig är om personen kan vara höjdrädd eller kanske allergisk mot något. Välj mellan bland annat zipline, äventyrsbanor eller testa på klättring och ofta finns det möjlighet för nära och kära att agera åskådare och fotograf.

Adrenalinfyllt eller lugnt?

För personen som tycker om vatten och känna att adrenalinet pumpar finns flera fartfyllda upplevelser. Varför inte genomföra ett dykcertifikat eller testa på dykning? Det finns flera valmöjligheter inom vattensport som exempelvis vattenskoter, kitesurfing, vindsurfing och forsränning bland annat. För en mer stillsam upplevelse i vattnet rekommenderas flugfiske eller hummerfiske där det finns möjlighet att lära sig att om fiske. Med turen med sig kanske det till och med blir fångst som ni har möjlighet att ta med hem. Oavsett vilken upplevelse man väljer kommer det garanterat bli en minnesvärd och personlig present, en present som kommer att pratas och minnas för resten av livet.