Upplevelse i 40-årspresent

När 40-årsdagen anländer är det många som funderar på om de har förverkligat sina drömmar eller inte. Många känner att de skäms för mindre, får bättre självförtroende och känner större trygghet i sig själv. Det är därför en utmärkt idé att ge bort en spännande upplevelse i 40-årspresent. När man fyller jämt brukar det vara extra roligt med en minnesvärd och speciell present. Det kan dock vara svårt att veta vilken upplevelse som passar personen bäst och vad som kommer bli mest lyckat. Några saker att fundera på i förväg är vilken budget som ska finnas. Är du själv på presenten eller går ni ihop flera stycken?

Upplevelse istället för prylar

Att ge bort en upplevelse i 40-årspresent är en utmärkt idé eftersom det kan vara svårt att komma på någon present när personen kanske har de flesta materiella ting. En upplevelse är då en unik present som skapar möjligheter för att uppleva nya saker och samtidigt skapa fina minnen som varar livet ut. Det finns även ett brett sortiment av upplevelser med alla möjliga prisklasser. Det finns garanterat möjlighet att hitta en upplevelse som passar alla – från matälskaren till racerföraren.

Vad tycker blivande 40-åringen om?

Ett tips är att ta reda på om personen som fyller år verkligen inte tycker om något eller kanske är rädd för. Exempelvis kanske inte hoppa fallskärm är den bästa upplevelsen om personen är höjdrädd. Eventuella allergier är också viktigt att kolla upp i förväg, någon som är allergisk mot choklad bör inte få en present som chokladprovning. När det är koll på sådana faktorer kan matälskaren tycka om upplevelser som räkfrossa ute till havs, ost- och vinprovning eller en lyxbrunch för två. För 40-åringen som inte är rädd för höjder finns flera spännande alternativ som tandemskärmflygning, flyga luftballong eller varför inte provflyga en helikopter?

För den fartfyllda 40-åringen

För den 40-årige racerföraren finns flera fartfyllda alternativ där det finns möjlighet att köra olika sportbilar som Ferrari, Lamborghini, Formel 1 och Porsche. Är personen mer intresserad av motorcyklar finns alternativet att prova på Speedway. Är den nyblivne 40-åringen en naturälskare? Varför inte ge bort ett naturäventyr som exempelvis björnskådning, flugfiske, isklättring eller grottkrypning? Grottkrypning är ingenting för den som inte tycker om trånga utrymmen. Om du vill ge bort en extra annorlunda upplevelse kan kanske en spökvandring eller en sånglektion är bra alternativ.

Svårt att välja?

Är det svårt att välja en specifik upplevelse kan du eller ni välja att köpa ett presentkort på en upplevelse istället. Då kan mottagaren själv välja något som hen är intresserad utav. Det är oftast möjligt att lägga ihop flera presentkort till en upplevelse hos de olika upplevelseföretagen. Perfekt om man är flera som ska gå ihop till en gemensam present.

Skulle du/ni ändå vilja välja en specifik upplevelse? Misströsta inte – hos samtliga upplevelseföretag som vi länkar till kan du byta en specifik upplevelse till en annan (innan du bokar en tid upplevelsen). Så ni kan vara lite våghalsiga och ge bort en ”fallskärmshoppning” – men mottagaren kan sedan byta till något lugnare om hen absolut inte vill göra ett hopp 🙂