Tandemskärmflyg bild

Tandemskärmflyg

spara
45%
Vissa leverantör uppger inga särskilda krav och vänder sig till personer i alla åldrar, medan andra har som krav att man är minst 8 år gammal, väger minst 40 kg och som mest 110 kg. Tandemskärmflygning får inte utföras om man är gravid. Nykterhet är ett krav, oftast även för eventuella åskådare.
Säsongen för tandemskärmflyg varierar beroende på leverantör och vart den utförs. Vissa leverantörer erbjuder upplevelsen året om, medan andra har en säsong från tidigast mars till senast oktober. Tandemskärmflyg är en upplevelse som är väderberoende, och kan därför ställas in vid dåligt väder. Man får då en ny tid vid ett senare datum.
Hela upplevelsen tar omkring 1 timme, inklusive förberedelser. Den effektiva flygtiden ligger på mellan 5-20 minuter, beroende på hur väderförhållandena ser ut.

Tillhör du en av alla dem som drömmer om att kunna flyga? Skärmflyg är ett sätt att komma nästan så nära den drömmen som det går! Sväva ljudlöst utan motor under en stor skärm och titta ut över den fantastiska utsikten, och känn hur det pirrar till i magen när du ser dina fötter dingla fritt 300 meter ovanför marken!

Efter en kortare genomgång är det dags att ge sig iväg! På vissa ställen går det till så att man springer utför en brant för att få luft under skärmen, och sedan börjar man glida iväg med hjälp av vindarna och instruktörens styrning. På andra ställen måste skärmen vinschas upp mellan 300 – 600 meter för att man ska få tillräckligt med luft under den, vilket är en upplevelse i sig!

Efter att man seglat runt i luften under ca 15-20 minuter är det dags för landning.

Att utföra tandemskärmflyg innebär att du flyger tillsammans med en mycket erfaren och kunnig instruktör, men du får ändå möjligheten att själv prova på att styra om du vill!

Att tänka på

Det är bra att ha på sig ordentliga skor, gärna kängor, samt varma kläder. Handskar och solglasögon kan också vara bra att ha på sig.


Prisjämförelse av Tandemskärmflyg


från
1445kr

Tandemskärmflyg special - Åre

 • Städer: Åre.
 • Upplevelse för en person
  från
  1295kr

  Tandemskärmflyg special - Österlen

 • Städer: Österlen.
 • Upplevelse för en person
  från
  1795kr

  Tandemskärmflyg lyx

  Upplevelse för en person
  från
  995kr

  Tandemskärmflyg

  Upplevelse för en person
  från
  995kr

  Tandemskärmflyg

 • Städer: Alingsås, Göteborg och Sala.
 • Upplevelse för en person
  från
  1395kr

  Tandemskärmflyg från Åreskutan

 • Städer: Åre.
 • Upplevelse för en person
  från
  1195kr

  Tandemskärmflyg Österlen

 • Städer: Österlen.
 • Upplevelse för en person

  Fler upplevelser du kanske gillar...