Provflyg Helikopter bild

Provflyg Helikopter

 • Göteborg
 • Norrtälje
 • Västerås
En vanlig minimiålder är 14 år, men vissa leverantörer erbjuder helikopterflygning från 12 år. Giltig legitimation kan krävas. Krav på minsta längd ligger hos de flesta på 140 cm. Maxvikten ligger omkring 85-90 kg beroende på leverantör. Bokar man enskild helikoptertur ska man kontakta leverantören för att få veta vad din maxvikt får ligga på. Alla leverantör har givetvis total nykterhet som krav.
Helikopterturer går att boka året om, vissa leverantörer erbjuder endast utvalda datum. Flygningen kan ställas in med kort varsel på grund av dåligt väder, och man får då ett nytt datum längre fram.
Omkring 1-1,5 timmar beroende på leverantör. Den totala flygtiden ligger på ca 1 timme, och egen flygtid mellan 20-30 minuter beroende på leverantör. 30 min gäller för den leverantör där man erbjuder en enskild helikoptertur.

Har du som dröm att kunna flyga? Då är du inte ensam, dock kan det vara svårt att uppfylla den drömmen. Något som kommer ganska nära är dock att själv sitta bakom spakarna i en helikopter! Testa hur det är att flyga en helikopter och njut av den fantastiska utsikten som fåglarna har!

Innan du sätter dig i helikoptern får du naturligtvis en genomgång kring hur den fungerar, vilka flygtekniker som finns samt vad man ska tänka på när det gäller säkerheten.

Sedan är det dags att sätta sig i helikoptern, som med sina dubblerade flygkontroller gör det möjligt för dig att på ett säkert sätt testa att flyga helikoptern själv. Du får möjlighet att bland annat testa hur det är att åka åt sidan och bakåt, och prova hur man gör när man står stilla på samma ställe med helikoptern i luften.

Helikopterflygningen utförs antingen enskilt eller tillsammans med tre andra, beroende på leverantör. Om den sker tillsammans med andra får man omkring 20 minuter var i luften bakom spakarna, och sedan landar man och byter plats. De som inte har kontrollen över helikoptern får sitta med som passagerare.

Att prova att flyga helikopter blir ett minne för livet, och kan för vissa också vara det första steget mot ett flygcertifikat.

Att tänka på

Bekväma kläder är att föredra, och man bör inte ha på sig skor med höga klackar. Sommartid kan man tänka på att smörja in sig med solskyddsfaktor, medan solglasögon rekommenderas oavsett årstid.från
2474kr

Provflyg en Helikopter


 • Städer: Göteborg
 • Upplevelse för en person
  från
  3375kr
  (4500kr)

  Provflyg en Helikopter


 • Upplevelse för en person

  Upplevelsen passar till

  Fler upplevelser du kanske gillar...