Provflyg gyrokopter bild

Provflyg gyrokopter

 • Göteborg
 • Malmö
 • Sjöbo
 • Uddevalla
Vissa leverantörer har 16-årsgräns, samt en minimilängd på 150 cm. Samtliga leverantörer har 110 kg som maxvikt.
Upplevelsen erbjuds året runt, under dagtid. Flygningen kan inte ske vid dimma, regn eller stark blåst.
Omkring 1,5 timmar, varav runt en timme flygtid.

Prova på att flyga en gyrokopter – en blandning mellan en helikopter och ett flygplan! Flyg högt ovanför marken under en hel timme, och upplev vad som är så speciellt med denna lite ovanliga farkost!

Innan det är dags att ge sig upp i luften får du en noggrann genomgång kring hur gyrokoptern fungerar, hur det går till att manövrera den samt vad man bör tänka på när det gäller säkerheten. Du får bland annat lära dig att en gyrokopter inte kan stå stilla i luften, vilket är en av de saker som skiljer den från en helikopter.

Tillsammans med en flyglärare som är godkänd av luftfartsstyrelsen tar du dig upp i luften, där du sedan får testa hur det är att manövrera gyrokoptern. Om du väljer att utföra din upplevelse i Malmö kan du få möjligheten att landa på en internationell flygplats såsom Sturup.

Gyrokoptern gjorde sitt intåg på 1920-talet, men det är först nu som den har blivit populär i och med att nya material har uppfunnits. Gyrokoptern kan idag ha mycket modern utrustning med exempelvis bullerdämpande hörselskydd och kläder som är eluppvärmda. Detta gör att du kan hålla dig varm oavsett vilken tid på året du flyger.

Detta är en perfekt upplevelse för den som är sugen på äventyr, eller för den som är flygintresserad och vill testa något nytt!

Att tänka på

Vissa leverantörer vill att man bokar sig gyrokopterflygning minst en vecka i förväg. Det rekommenderas att man har bekväma kläder på sig under upplevelsen.från
1949kr

Spaka Gyrokopter


 • Upplevelse för en person
  från
  1950kr
  (2600kr)

  Spaka Gyrokopter Själv


 • Städer: Malmö Sjöbo
 • Upplevelse för en person

  Upplevelsen passar till

  Fler upplevelser du kanske gillar...