Glödvandring bild

Glödvandring

  • Tived
Åldersgräns 15 år med målsmans tillstånd
Glödvandring arrangeras av olika aktörer året om (undantag sommartid om brandrisk föreligger)
1,5 timme

Är du sugen på en spännande utmaning som får adrenalinet att pumpa lite extra? Då är glödvandring ett hett tips! Förbered dig på en annorlunda och minnesvärd upplevelse som garanterat kommer att kittla dina nerver ordentligt.

Det kan verka en aning galet att frivilligt vandra barfota över glödande kol, men faktum är att det faktiskt är otroligt häftigt och befriande och inte alls så smärtsamt som det kan se ut. Människor från många olika kulturer i världen har ägnat sig åt glödvandring sedan tidernas begynnelse. Det ansågs bland annat ha en helande och positiv påverkan på såväl tro och andlighet som olika sjukdomstillstånd. Huruvida glöden verkligen har helande och kurerande egenskaper kan nog ingen veta säkert, men en sak råder det i alla fall inga tvivel om – en glödvandring kommer definitivt inte att lämna dig oberörd. Inte nog med att miljön och atmosfären med den glödande kolbädden fullkomligt andas magi och spänning. Dessutom är känslan av att övervinna en rädsla ganska svårslagen och egentligen vad hela glödvandringen handlar om. Tänj på dina gränser och utmana din rädsla för ett av de element som människan alltid har känt som allra mest respekt för. Och du, bli inte förvånad om du känner dig som en ny människa efteråt.

Att tänka på

Oömma kläder anpassade för utomhusbruk rekommenderas. Tänk också på att kläderna kan lukta rök efteråt.
All glödvandring sker på egen risk!


Inga tillgängliga leverantörer just nu

Tyvärr finns det ingen som erbjuder denna upplevelse just nu, återkom gärna senare eller se om du hittar någon annan liknande upplevelse.

Upplevelsen passar till

Erfaren instruktör och mentala förberedelser

Har du någon gång bränt dig rejält och vet hur ont det gör? Då kan blotta tanken på att stoppa dina känsliga fotsulor på en 400-800 grader het glödbädd kännas fullständigt otänkbar. Men ta det lugnt. En kunnig och duktig instruktör kommer att ta väl hand om dig och i lugn och ro gå igenom de olika nödvändiga stegen som krävs för att du ska känna dig 100% redo när det väl är dags. Det är inte alls omöjligt att du till och med faktiskt tjingar första plats i kön för att få starta.

Glödvandringen tar ungefär 1,5 timme från början till slut och inleds med att instruktören berättar hur det kommer att gå till och vad du ska tänka på. Efter det blir det uppvärmning med några förberedande övningar och rejält med pepp från instruktören och övriga deltagare. När du köper upplevelsen gör du det för en person, men glödvandringen utförs sedan i en mindre grupp tillsammans med andra lika våghalsiga och äventyrslystna personer. Åskådare är naturligtvis också välkomna att följa med och njuta av den väldigt speciella stämningen. Vem vet, kanske vandrar de själva nästa gång!

Utmana dig själv, en vän eller ge bort som present

Glödvandring är en aktivitet som passar utmärkt att göra både själv, tillsammans med en vän eller varför inte som ett extra spännande inslag på en möhippa eller svensexa? En del arrangörer erbjuder även glödvandring för par – en annorlunda, spänningsfylld och magisk aktivitet att göra tillsammans för att bokstavligen hålla glöden vid liv eller tända den på nytt. Boka en glödvandring och unna dig själv eller någon du håller kär en unik och oförglömlig upplevelse!

Fler upplevelser du kanske gillar...