Baka polkagrisar bild

Baka polkagrisar

Alla har vi någon gång njutit av en polkagrisstång och de flesta av oss kan nog plocka fram smaken av den ur minnet. Tänk då att få äta en polkagris du själv har bakat! Den klassiska röd- och vitrandiga godisbiten börjar sin resa mot våra magar som en deg som ska skapas och bearbetas, och du får vara med i varje del av processen och själv välja smak och färg. Inga förkunskaper krävs och aktiviteten passar gammal som ung och stor som liten.

Lär dig det fina hantverket att baka polkagrisar på gammaldagsvis. Du kan själv bestämma smaker och får givetvis behålla (eller äta upp) det du själv har bakat. Många förknippar polkagrisen med juletid, men denna upplevelse går att boka året om. Att baka polkagrisar är en trevlig upplevelse. Bagaren berättar om polkagrisens 150 år långa historia och lär ut alla tips och trix för att skapa den perfekta polkagrisen. Denna upplevelse tar ca 1,5 timme.

Ränder i olika färger och smaker för alla

Jordgubb, tuttifrutti, hallonsalt, viol, lakrits eller klassis polka. Fantasin, färgskalan och smaklökarna har inga gränser. I polkagrisbakning finns utrymme för experiment och hjärtliga skratt. Samla åtminstone halva tjocka släkten och boka en riktigt smarrig upplevelse. Låt gamle morfar väcka forna ljuva barndomsminnen till liv, ränderna går ju aldrig ur. Eller låt minstingen i barnaskaran få smaka sin första polkagris. Det blir ett fint minne i fotoalbumet och kanske årets julkort?

Polkagrisbakning kan vara den perfekta isbrytaren vid en kick off med jobbet så att alla lär känna varandra lite bättre. Eller för de som redan känner varandra väldigt väl och planerar en oförglömlig möhippa. Det är helt enkelt så att denna aktivitet passar väl till alla sorters grupper och sammanhang oavsett deltagarnas relation till varandra.

Alla människor suktar inte efter upplevelser med starka adrenalinpåslag och som innefattar höga höjder eller hög fart. En härlig sötsak, historie- och bakupplevelse i ett tillsammans med människor man gillar och något gott att äta är fantastiskt nog. Det fina med en inte lika fartfylld, men minst lika rolig, aktivitet är att alla i familjen kan hänga med.

Världsmästerskap i polkagrisbakning

VM i polkagrisbakning går av stapeln varje år i Gränna. Det kan ju vara något för den som får blodad tand att se vem som koras till årets sockerbagare. Rekordet för världens största polkagris uppmättes till 2 meter och 24 centimeter och vägde hela 2,3 ton och bakades av Franssons 2003. Riktigt så stora mästerverk lär bagaren inte ut under er upplevelse, men stängerna är definitivt lagom stora och ätvänliga.

Lördagsgodiset från närmsta mataffär kan slänga sig i väggen när ni kommer hem med era handgjorda godsaker. De slår till och med chokladbollssmet med hästlängder! Gör något du aldrig gjort förut på din semester, ditt lov eller lediga helg och kom tillbaka med något spännande och nytt att berätta för kollegor eller klasskamrater. Ta med hela familjen eller kompisgänget och få en inblick i en sockerbagares vardag. Det kan ju knappast finnas något sötare och härligare yrke?


Prisjämförelse av Baka polkagrisar


från
495kr

Baka Polkagrisar

  • Städer: Gränna och Stockholm.
  • Upplevelse för en person

    Fler upplevelser du kanske gillar...