Zipline bild

Zipline

 • Habo
 • Hammarstrand
 • Hässleholm
 • Klavreström
 • Växjö

Att åka zipline är en underbar upplevelse där man flyger genom trädtopparna med benen hängandes fritt. Det börjar med en noggrann genomgång av säkerhet innan det är dags att ta på sig den utrustning som behövs. Genom att zippa från station till station blir det en adrenalin-boost man sent glömmer. Det brukar erbjudas olika sorter av zipline med olika nivåer. Vissa ziplines är familjevänliga medan andra kanske faller den vågade äventyraren mer i smaken.

Aktivitet för hela familjen

Ziplines som är familjevänliga tar emot barn från 5 år som får tandemåka medans barn från 10 år som väger minst 35 kg får zippa själva. Det finns även många banor som har 18-årsgräns där ziplinan kan vara mycket högre upp bland trädtopparna. Vanligtvis erbjuder arrangören transport till stigarna och banorna. För att kunna garantera maximal säkerhet kan upplevelsen ställas in på grund av dåligt väder. Vissa zipline-banor stängs under vinterhalvåret medans andra har öppet året om. Zipline passar utmärkt för gruppaktiviteter för hela familjen eller kompisgänget exempelvis. Du zippar själv men ingår i en grupp av flera personer.

Krav för zipline:

 • Minst 5 år gammal
 • Nykterhet är ett krav
 • Det rekommenderas att gravida inte zipparfrån
334kr

Zipline


 • Upplevelse för en person
  från
  1195kr

  Zipline och Quad för två


 • Städer: Hammarstrand
 • Upplevelse för två personer
  från
  2350kr

  Kamikaze Zipline - Röd bana


 • Städer: Klavreström
 • Upplevelse för en person
  från
  2350kr

  Zipline


 • Städer: Växjö
 • Upplevelse för en person

  Upplevelsen passar till

  Det kan vara fördelaktigt att använda oömma, bekväma kläder beroende på väder. Inga sandaler eller skor med öppen tå rekommenderas och man bör även ha långbyxor. Ta gärna med kamera eller mobil för att föreviga äventyret och denna ska då säkras med en rem. Det finns också promenadstigar till de flesta stationer för åskådare till äventyraren. Åskådare får aldrig vistas under linorna och transport tillbaka till basen finns oftast tillgänglig. För att få ut det bästa av upplevelsen är instruktörer med under äventyret.

  Zipline för äventyraren

  I södra Sverige har den mer våghalsige äventyraren möjlighet att zippa från ett 300 år gammalt träd över en strömmande fors. Det går även att uppleva ett fall på hisnande 24 meter. Transport och lunchbuffé ingår i paketet. Det är 18-årsgräns på denna zipline och på grund av säkerhetsrisker kan upplevelsen ställas in om det är extrema väderförhållanden. Zipline för äventyraren är stängd under vinterhalvåret och arrangeras under utvalda datum mellan maj och september.

  Möjligheten finns också att uppleva zipline tillsammans med fyrhjulingar. Börja med att kasta dig ut på den 200 meter långa linan och susa genom tallarna i skogen. Efteråt kan du köra fyrhjuling på en häftig sandbana med spännande kurvor. Den här kombinationen kommer verkligen att bli en fartfylld upplevelse tillsammans med en partner.

  Ge bort upplevelser i present till någon du tycker om

  Funderar du på en födelsedagspresent? Eller letar du en present för att helt enkelt visa uppskattning för någon? Ge bort en upplevelse i present! En upplevelse som zipline är en present som är unik och kan skapa minnen för livet. Att ge bort en upplevelse som present är speciellt och den kommer garanterat vara ihågkommen länge. Dessutom är det en chans för ett gäng vänner eller hela familjen att göra något roligt och spännande tillsammans. Är det alldeles för svårt att välja zipline-äventyr går det alltid att välja det säkra valet – ett presentkort. På det sättet kan ni tillsammans boka ett datum som passar alla i sällskapet. Dessutom kan alla vara med och lämna förslag på upplevelse som de föredrar.

  Fler upplevelser du kanske gillar...