Prova på dykning bild

Prova på dykning

 • Karlskrona
 • Karlstad
 • Malmö
 • Stockholm
 • Sverige
10-, 12- eller 15-årsgräns gäller för provdykningen, beroende på leverantör. Vid 10-årsgräns krävs målsmans sällskap. Flera leverantörer har som krav att man är fullt frisk för att man ska få provdyka. Vissa kräver även att man fyller i en hälsodeklaration eller gör en läkarundersökning.
Provdykning kan bokas året om, ett fåtal städer kan dock ha en kortare säsong.
Oftast mellan 1-2 timmar, varav omkring 30 minuter i vatten. Vissa leverantörer erbjuder provdykning under en kväll.

Har du drömt om att kunna röra dig fritt under vattnet, utan att behöva simma upp och ta ett nytt andetag? Med dykutrustning är detta möjligt, och det kan du få prova på under denna upplevelse! Funderar du på om dykning är något för dig är detta ett perfekt sätt att utforska frågan på. Under säkra former får du här chansen att göra ett provdyk.

Innan man beger sig ner under ytan får man en noggrann genomgång om grunderna i dykning och hur utrustningen fungerar. Här får man också möjlighet att ställa de eventuella frågor som man kan tänkas ha till en kunnig och erfaren instruktör. Efter den teoretiska genomgången är det dags att ta på sig utrustningen och prova hur den fungerar i praktiken. I en bassäng får man bland annat testa hur det är att andas under vatten och hur man tar sig fram genom att använda sina simfötter.

Först får man dock göra några grundläggande övningar på det man gått igenom under teorin, som till exempel att få tag i regulatorn igen om man skulle tappa den. I den djupare delen av bassängen får man sedan prova på hur man sjunker och lyfter mot ytan genom att använda de reglage som finns på dykutrustningen. En erfaren och auktoriserad instruktör finns i närheten under hela dykningen, och har full koll så att allting går bra och att du får den hjälp och vägledning som du behöver.

Att tänka på

Badkläder måste medtagas, all övrig utrustning ingår och lånas ut av arrangören. Provdykningen utförs i grupp med andra. Vill man ha med sig vänner eller anhöriga till provdykningen för att titta går det oftast bra. Väljer man att dyka på Hönö kommer dyket att ske i havet, vilket ger en extra avgift på 200 kr.från
371kr

Dykning i Bassäng


 • Upplevelse för en person
  från
  499kr

  Prova på Dykning


 • Städer: Stockholm
 • Upplevelse för en person
  från
  1550kr

  Grundkurs dykning - online


 • Städer: Hela Sverige
 • Upplevelse för en person

  Upplevelsen passar till

  Fler upplevelser du kanske gillar...