Escape Room bild

Escape Room

 • Borlänge
 • Göteborg
 • Helsingborg
 • Jönköping
 • Linköping
 • Lund
 • Malmö
 • Norrköping
 • Stockholm
 • Uppsala
 • Västerås
 • Örebro
Minst 12 år, 15 år rekommenderas.
60-90 minuter

Tycker du om problemlösning? Är du ett fan av spännande aktiviteter utöver det vanliga? Då är Escape Room upplevelsen definitivt något för dig! För den som älskar spänning och problemlösning är Escape Rooms den perfekta aktiviteten, oavsett om vem du väljer att ta med på äventyret.

Allting började som datorspel med så kallade Escape Rooms, men nu går det att alltså att uppleva dem i verkligheten! Datorspel med Escape Rooms går ut på att man befinner sig i ett låst rum. Uppdraget är enkelt summerat: Du ska försöka ta dig ut ur rummet så snabbt som möjligt. För att lyckas med det gäller det att samla på sig ledtrådar och lösa gåtor i rummet som alla tar dig närmare lösningen på hur du får upp dörren.
Uppdraget och utformningen av Escape Rooms är densamma i verkligheten. Samla ihop ett par vänner eller familjemedlemmar och slå era kloka huvuden ihop för att klura ut alla rummets gåtor och klara ert uppdrag. Kommer ni lyckas hitta och lösa alla rummets ledtrådar och mysterium innan tiden runnit ut? Det enda sättet att ta reda på det är att prova!från
210kr
Upplevelse för en person
från
699kr
Upplevelse för en grupp personer
från
800kr

Fox in a Box – Escape Room


 • Städer: Malmö Stockholm
 • Upplevelse för en person
  från
  1095kr
  Upplevelse för en person
  från
  1495kr

  Escape Room Göteborg


 • Städer: Göteborg
 • Upplevelse för en person
  från
  1595kr

  Real Life Escape Adventure


 • Städer: Malmö
 • Upplevelse för en person
  från
  1995kr

  Escape Room Malmö


 • Upplevelse för en person
  från
  1995kr

  Live Room Escape


 • Städer: Stockholm
 • Upplevelse för en person
  från
  1995kr

  Sherlocked Real Life Escape Room


 • Upplevelse för en person

  Upplevelsen passar till

  Såhär fungerar Escape Rooms

  En upplevelse i ett Escape Room går till på så vis att du och din grupp blir inlåsta i det rum ni valt. Ni har sen 60 minuter på er att lösa mysteriet i rummet och på så vis öppna dörren. För att öppna dörren krävs det att man listar ut svaren på kluriga gåtor och hittar ledtrådar i rummet. Klockan tickar och efter 60 minuter kommer dörren att öppnas oavsett om ni löst det eller inte. Kommer ni hinna hitta och lösa alla ledtrådar innan tiden runnit ut?

  Vid bokningstillfället kommer ni kunna välja mellan flera olika rum med olika teman. Teman som finns att välja på varierar mellan de olika anläggningarna, men det kan vara allt från pirattema och rymdtema till grottema. Välj det som ni är allra mest sugna på och låt äventyret – och kampen för att ta er ut- börja!
  När ni först anländer till platsen kommer ni få en introduktion och genomgång så ni vet vilka regler ni har att förhålla er till och vilken bakgrund rummet har. Instruktörerna kommer även finnas tillgängliga under hela er timma i rummet och kan ge er tips och råd om ni kör fast därinne.
  Väl inne i rummet gäller det att vara uppmärksam. Ni ska inte försöka få upp dörren med våld, utan det är era hjärnor som ska jobba. Med hjälp av logik, kreativt tänkande och ett bra samarbete mellan alla deltagare kommer man långt. Med en bra mix av logik och tankar utanför boxen lär du klara dig bra i rummet! Inga förkunskaper krävs, allt som behövs från dig är lite viljestyrka och fokus!

  Ni har 60 minuter på er att hitta alla ledtrådar och gåtor och med hjälp av dem ta er ut ur rummet. Efter 60 minuter är tiden ute och dörren kommer öppnas. Spelet är över. Men med hjälp av ett bra teamwork är det mycket troligt att ni lyckas hitta svaret på hur ni får upp dörren och tar er ut innan dess!
  Escape Rooms är en spännande upplevelse som passar bra att göra ihop med vänner och andra man samarbetar väl med. Varför inte låta bandet mellan dig och dina vänner växa sig starkare samtidigt som ni upplever något riktigt roligt tillsammans? Eller ta med dina kollegor för en rolig aktivitet utanför arbetstid och låt samtidigt ert arbetslag utvecklas och träna sitt samarbete.

  Att vara i ett escape room är självklart helt ofarligt, men det skapar ett pirr och adrenalinpåslag hos de flesta!

  Efter timmen i just ert Escape Room rummet kommer ni få feedback på er insats. Ni får då en genomgång av eventuella ledtrådar ni missade och kan ställa frågor om ni har några funderingar. Kanske väljer ni att redan där och då boka in er nästa tripp till anläggningen och testa på ett annat Escape Room?

  Att tänka på

  Escape Rooms finns på flera platser runt om i landet. Bland annat i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Norrköping och Jönköping. Du kan boka och genomföra upplevelsen året runt efter respektive ställes öppettider. Räkna med att upplevelsen tar runt 90 minuter totalt inklusive genomgång innan och efter. Du kommer spendera som högst 60 minuter i rummet.

  Det angivna priset gäller för mellan 2 och 6 personer, priset är detsamma oavsett antal personer. Observera att man enbart är med personer man känner i sitt Escape Room. Man måste därför som minst vara 2 personer.
  Då upplevelsen äger rum inomhus kan den genomföras oberoende av väder och årstid. Klä dig i dina vanliga kläder, men gärna något bekvämt. Escape Rooms har en åldersgräns på som yngst 12 år. Den exakta åldersgränsen varierar dock, hör med respektive anläggning. Det rekommenderas att varje deltagare är 15 och uppåt för bästa möjliga upplevelse.

  Om du har klaustrofobi är kanske inte den här upplevelsen för dig. Då den även ger adrenalinpåslag rekommenderas deltagare med kända sjukdomar att dubbelkolla med sin läkare att de är friska nog att utföra upplevelsen.

  Fler upplevelser du kanske gillar...