Ölprovning bild

Ölprovning

spara
29%
Minimiålder 20 år.
De flesta leverantörer erbjuder ölprovning året runt, medan vissa har en något kortare säsong och ett visst antal utvalda datum.
Ca 1,5 – 2 timmar beroende på leverantör.

Tillhör du en av alla dem som njuter av en god öl? Ta chansen och lär dig mer om denna populära dryck, samtidigt som du får prova på flera olika ölsorter och kanske hittar en ny favorit!

Öl är en gammal dryck som avnjutits i över 7000 år, vilket gör den till den äldsta kända alkoholdrycken i världen. Trots de få och enkla ingredienserna finns det väldigt många olika ölsorter, som skiljer sig åt i bland annat beredning och därmed också smak. Kanske har du funderat på vad som skiljer en ljus och en mörk ölsort, vilket öl som passar till vilken mat, och hur en ölbryggning egentligen går till? Dessa frågor och många fler kommer att du få besvarade under denna upplevelse, där du tillsammans med andra likasinnade får uppleva en trevlig och smakrik stund i ölens värld.

Ölprovningen kan se lite olika ut beroende på leverantör och vilken ort den utförs i, vilket gör det möjligt att bland annat välja om man vill gå ”ölskolan” med ett mer teoretiskt innehåll, eller om man vill gå på en temaprovning med exempelvis amerikansk öl eller julöl som tema. Vill man utföra ölprovningen i Göteborg får man chansen att delta i den så kallade ölkampen, där man i lag får utföra spännande ölquiz, samtidigt som man naturligtvis även här får prova på olika ölsorter.

Att tänka på

Man bör undvika att ha på sig stark parfym eller liknande dofter, då detta kan störa lukt- och smaksinnena för dig och de runt omkring dig. Det rekommenderas inte att man druckit alkohol innan ölprovningen då detta också gör sinnena avtrubbade.


Prisjämförelse av Ölprovning


från
495kr
Upplevelse för en person
från
445kr

Ölprovning

Upplevelse för en person
från
349kr
Upplevelse för en person

Fler upplevelser du kanske gillar...