Flugfiske bild

Flugfiske

spara
50%

Den här sporten är en perfekt upplevelse både för nybörjaren och den erfarne flugfiskaren. Med er har ni en fiskeguide som lär ut grunderna och hur man förbättrar sin teknik. Det finns olika paket för upplevelser och du kan välja antalet personer för flugfisket. Det finns också valmöjligheter om tiden – du kan välja mellan halv- och heldag.

Flugfiske är en sport där linan är kastvikten eftersom en fluga inte väger speciellt mycket. Tekniken går ut på att kasta linan fram och tillbaka samtidigt som man släpper efter med mer och mer lina tills man till slut kastar flugan i vattnet. Det viktigaste är då att få flugan att landa bara en liten bit framför fisken man tänkt fånga. Flugfiske utförs ofta i strömmande vatten och då behöver flugan landa en bit uppströms fisken om den ska hinna se flugan och sedan nappa. En flugfiskekurs är väldigt värdefull eftersom man får lära sig kastteknik.

En upplevelse som passar alla

Upplevelsen flugfiske är något som passar alla åldrar och skapar möjlighet till nya minnen tillsammans. Är du nybörjare i sporten passar detta utmärkt eftersom upplevelsen börjar med grunderna och inga förkunskaper krävs. Om du däremot är en erfaren flugfiskare kan upplägget se annorlunda ut, det kan vara viktigt att fråga om detta vid tidsbokning.

Det finns möjligheter att lägga upp fisketuren efter behov och det kommer att finnas mycket att lära sig om flugfiske under denna upplevelse. Utvecklingen går ständigt framåt och framförallt flugfiske efter gädda. Här får även den erfarne fiskaren lära sig mer om spön, flugor och linor. Ett tips är att ta med er utrustning för att få möjligheten att få den trimmad för bäst resultat.

Bra att veta om upplevelsen flugfiske

Vadarbyxor och fiskeutrustning får man låna på plats men självklart är egen utrustning också välkommen. Ett tips är att ta med extra ombyten kläder och klä sig efter säsong och glöm inte regnkläder. Upplevelsen är för en eller två personer och utförs sedan i grupp med andra. Oftast ingår det fikapauser som arrangören ordnar och även fler måltider beroende på vald tidsperiod. Upplevelsen arrangeras i bland annat Dalarna och Stockholm. Det finns flera olika paket att välja mellan som antalet dagar och personer. Paketen innehåller rätt lika upplägg med undantag för sovplats och måltider.

Utmärkt att ge bort som present

En upplevelse som flugfiske passar utmärkt att ge bort som present också. Det här är en sport som passar alla åldrar – ung som gammal. Att ge bort en upplevelse istället för ett materiellt ting är ofta uppskattat och personligt. På det här sättet kan ni antingen uppleva något tillsammans, eller så kommer personen som tar emot gåvan att ha möjligheten att uppleva något nytt och spännande. Genom att ge bort en upplevelse i present möjliggör man skapandet av nya fina minnen.

Varför inte ge bort flugfiske som en present till en kollega? Eller kanske ta med morfar på en fisketur tillsammans med dig? Det finns flera olika alternativ att välja mellan, bland annat beroende på hur länge man vill stanna och testa på sporten. Upplevelsen bokas i förväg och arrangeras både året om och bara på sommarhalvåret. Vid extremt dåligt väder kan vissa turer ställas in, dessa fall baseras på hur säkert det är att vara ute till sjöss.

Att tänka på

Ett tips är att ta med extra ombyten kläder och klä sig efter säsong och glöm inte regnkläder.


Prisjämförelse av Flugfiske


från
6990kr

Flugfiskekurs för två

 • Upplevelse för två personer
  från
  3495kr

  Flugfiskekurs

 • Upplevelse för en person
  från
  3695kr

  Flugfiske - Halvdag för två

 • Upplevelse för två personer
  från
  4995kr

  Flugfiske - Heldag för två

 • Upplevelse för två personer
  från
  3695kr

  Flugfiske för två - heldag

 • Upplevelse för två personer

  Fler upplevelser du kanske gillar...