Björnskådning bild

Björnskådning

  Just nu är det inget upplevelseföretag som erbjuder björnskådningsupplevelsen.

  Den svenska naturen är något alldeles speciellt. Vi har fyra fantastiska rovdjur i våra vackra skogar och det är få som haft turen att få syn på dem ute i det vilda. Brunbjörnen är ett av de svenska rovdjuren och dessutom det allra största.

  Brunbjörnen är det dessvärre väldigt svåra att få syn på ute i det vilda. Att besöka en djurpark är ett alternativ, även om det inte heller garanterar att man får syn på några björnar. Har man otur står björnarna och vilar bakom en sten eller tät gran utom sikte för djurparksbesökare. Då kan björnskådning vara ett riktigt bra och framförallt betydligt mer spännande alternativ. Björnskådning är en unik chans att få ta del av den svenska brunbjörnens dagliga rutin i dess naturliga miljö, självklart under säkra former!

  Såhär går björnskådningen till

  Björnskådningen utgår från en stugby. Ert äventyr i den svenska skogen börjar i stugbyn där ni först serveras gott fika och samtidigt får information om det kommande oförglömliga äventyret. Ni får därefter skjuts till skogen. Sista biten till den väl kamouflerade utkiksplatsen går ni. Allt som allt tar det ungefär 35 minuter att ta sig från stugbyn till utkiksplatsen där ni kommer spendera natten. Guiden hjälper er att hitta till utkiksplatsen.

  Väl på plats börjar väntandet. Det kan ta ett tag innan björnarna gör sig till känna. Eftersom björnskådning innebär en hel del väntande är det tur att gömslet är utrustat med ett litet bibliotek. Biblioteket är fullt av böcker och tidningar som du kan underhålla dig med i väntan på brunbjörnens entré! Medtag matsäck att äta under kvällen eller natten.

  Varje deltagare får ett eget fönster anpassat för fotografering så du aldrig missar en fotochans under spaningen. I övrigt har gömslet hög standard med toalett och sköna sängar om du blir trött under natten. Men det finns också en chans att du finner björnskådningen så pass spännande att du stannar uppe till gryningen!

  På morgonen blir ni upphämtade av guiden igen och väl tillbaka i stugbyn serveras ni en god frukost. Medan ni äter har ni tid att smälta det fantastiska rovdjur ni just sett i sitt naturliga tillstånd.

  För naturälskaren kommer björnskådning vara en riktig drömupplevelse. Åk tillsammans med eller ge bort björnskådningen i present till dina föräldrar eller din partner. Eller kanske din naturälskande bästa kompis? Björnskådning erbjuder ett unikt äventyr i den svenska skogen som kommer få er att känna er närmare naturen än någonsin förut!

  Bra att veta

  Björnskådningen äger rum i Hälsingland i Bollnäs. Du kan boka upplevelsen på utvalda datum mellan maj och augusti. Eftersom du kommer befinna dig inomhus går upplevelsen att genomföra oavsett väder. Alla deltagare måste vara minst 12 år. Det angivna priset gäller per person och upplevelsen görs tillsammans med andra i en mindre grupp.

  Klä dig i regntåliga kläder och högskaftade skor såsom stövlar eller andra vattentäta skor. Tänk på att ta på dig tåliga och varma kläder eftersom du kommer behöva gå en bit i skogen från där bilen släpper av er.

  Tänk på att det kan ta ett tag innan man får syn på några björnar. Det krävs därför ett gott tålamod. Björnskådning passar därför kanske inte så bra för den otålige.

  Att tänka på

  Klä dig i regntåliga kläder och stövlar eller vattentäta skor. Kläder efter väder.


  Inga tillgängliga leverantörer just nu

  Tyvärr finns det ingen som erbjuder denna upplevelse just nu, återkom gärna senare eller se om du hittar någon annan liknande upplevelse.

  Upplevelsen passar till

  Fler upplevelser du kanske gillar...