Baristakurs bild

Baristakurs

 • Göteborg
 • Stockholm
Inga förkunskaper krävs
Vanligtvis arrangeras kursen året om med vissa undantag som sommaren beroende på arrangör.
Den varar i ungefär 3 timmar och om du inte redan har köpt utrustning för hemmet ännu så kan du få tips på vad man bör tänka på vid köp av kvarn och espressomaskin.

Tänk om det var möjligt att bjuda sina gäster på underbart gott kaffe med en fin dekorering som ett löv eller ett hjärta i kaffet exempelvis. Genom att gå en baristakurs får man lära sig att göra de där vackra löven i kaffet och hur man gör en riktigt god espresso. Kaffe är en enormt älskad dryck världen över och kan göras i flera olika varianter. Vissa tycker om det där kolsvarta espresso-kaffet medan andra tycker bättre om den sammetslena och mjuka caffe latten. Efter Finland dricker svenskar mest kaffe i hela världen.

Om kursen

För att du ska bli en hemmabarista av högsta klass får du både praktiska och teoretiska kunskaper på dessa baristakurser. Det kommer att göras en genomgång av kaffets historia och hemligheter bakom att skapa det där riktigt goda kaffet. I den praktiska delen av baristakursen får man lära sig hur man ställer in kaffekvarnen och även att tillförsäkra alla de viktiga momenten. Kursen leds av professionella och kunniga kursledare som guidar rätt i kaffedjungeln.

Ett av de viktigaste momenten för att skapa det perfekta kaffet är själva malningen av kaffebönorna. För att behålla de bästa aromerna och smakerna från bönorna, mals de direkt innan de bryggs i espressomaskiner. Bönornas rostningsgrad varierar och lufttrycket i kaffemaskinen påverkar vilken malningsgrad som skapar den bästa creman (skummet). I kursen får man även lära sig hur man skummar mjölk som ett proffs.

Att tänka på

Upplevelsen gäller för en person och kommer att genomföras tillsammans med andra i en grupp. Det anordnas flest baristakurser i Stockholm och med vissa undantag i Göteborg, där det finns möjlighet att bli diplomerad barista. Efter den kursen erhålls ett diplom som visar på nyfunna kunskaper inom att skapa det bästa kaffet. Det kommer garanterat att vara en lärorik och underhållande kväll som definitivt kommer skapa minnen för livet.från
895kr

Baristakurs


 • Städer: Stockholm
 • Upplevelse för en person
  från
  895kr

  Hemmabarista


 • Städer: Stockholm
 • Upplevelse för en person
  från
  1268kr
  (1690kr)

  Bli Diplomerad Barista


 • Städer: Göteborg
 • Upplevelse för en person
  från
  1790kr

  Hemmabarista för två


 • Städer: Stockholm
 • Upplevelse för två personer

  Upplevelsen passar till

  En baristakurs är en utmärkt present

  Baristakurs i present är den perfekta gåvan för kaffe-intresserade. Att ge en upplevelse i present till någon är något unikt och personligt. En baristakurs passar de flesta åldrar och kan vara en väldigt rolig upplevelse att genomföra tillsammans med någon. Istället för en pryl i present kan ni skapa minnen som kommer att stanna kvar lång tid framöver. Tänk också vilket gott kaffe som kommer att serveras när ni är på besök hos varandra i framtiden efter kursen.

  En sådan här upplevelse passar att ge bort som vilken present som helst – födelsedagspresent, farsdagspresent eller som present till en kollega som ska sluta på arbetsplatsen. Varför inte överraska mamma på morsdag med en upplevelse som en baristakurs? Glöm inte bort att det alltid finns möjlighet att köpa upplevelser som presentkort också, om det är för svårt att välja. På det sättet får personen välja vad som passar denne bäst och presenten kommer garanterat bli lyckad.

  Fler upplevelser du kanske gillar...