Otroligt BLACK FRIDAY-ERBJUDANDE!
Lakritsprovning bild

Lakritsprovning

spara
58%
Inga krav finns.
Upplevelsen erbjuds året runt.
Lakritsprovningen pågår under ca 1,5 timmar.

Tillhör du en av alla dem som har lakrits som en av favoriterna i godispåsen? Då är det här upplevelsen för dig! Här får du prova på flera olika goda och spännande lakritssorter från hela världen, samtidigt som du får lära dig om exempelvis lakritsens historia och tillverkningsprocess.

Tillsammans med andra lakritsfantaster kommer du här att få lära dig mer om lakritsen, och under handledning av kunnig och professionell personal får du prova på flera olika lakritssorter, både söt och salt lakrits och lakrits smaksatt med exempelvis choklad. Under lakritsprovningen får du också veta mer om lakritsens historia, hur den framställs samt spännande och intressant kuriosa.

Lakrits framställs av rötterna från växten Glycyrrhiza glabra, även kallad lakritsrot. Lakritsroten har använts under lång tid, troligtvis redan av de gamla egypterna. Lakritsen kom till Europa någon gång under medeltiden. Lakritsroten växer vilt i Europa och Asien, i exempelvis Kina, Iran, Ryssland och längst med medelhavsområdet. Den finaste lakritsen sägs komma från Kalabrien i Italien. Växten som lakritsen utvinns från kan bli upp till en meter hög, och skördas så sällan som vart 3-4 år.

Att tänka på

Såsom många andra upplevelser gäller denna för en person, och utförs i grupp tillsammans med andra.


Prisjämförelse av Lakritsprovning


från
750kr

Lakritsprovning för två i Stockholm

 • Städer: Stockholm.
 • Upplevelse för två personer
  från
  375kr

  Lakritsprovning i Stockholm

 • Städer: Stockholm.
 • Upplevelse för en person
  från
  445kr

  Lakritsprovning

 • Upplevelse för en person
  från
  890kr

  Lakritsprovning för två

 • Upplevelse för två personer
  från
  375kr

  Lakritsprovning

 • Upplevelse för en person

  Fler upplevelser du kanske gillar...