Hoppa fallskärm bild

Hoppa fallskärm

För att få hoppa fallskärm måste man vara minst 140 cm lång och max 2 meter lång. Ligger man på gränsen kan man ringa och höra med leverantören. Man får väga som mest 100 kg, och man bör vara frisk. Man får vara under 18 år för att få hoppa, men då krävs målsmans underskrift. Nykterhet är ett krav.
Säsongen för fallskärmshoppning varierar lite beroende på leverantör och vilken ort man väljer att utföra upplevelsen på. Som tidigast börjar säsongen i april, och slutar som senast i oktober. För att kunna utföra hoppet måste man kunna se marken från flygplanet, vilket gör att fallskärmshoppen inte kan genomföras om det är alltför molnigt ute. Det får heller inte regna och vinden får inte blåsa mer än 10 m/s.
Totalt omkring 1,5 timme, med tid för förberedelser inräknat. Själva hoppet pågår under drygt 5 minuter.

Många säger sig ha som en av sina drömmar i livet att hoppa fallskärm, dock är det inte lika många som faktiskt gör det. Bli en av dem som uppfyller sin dröm! Att ha hoppat fallskärm är ett minne för livet, och känslan av att falla fritt från flera tusen meters höjd är obeskrivbar.

Upplevelsen börjar ofta med att man får fylla i en hälsodeklaration, och eventuellt också visa upp ett läkarintyg. Innan man tar plats i flygplanet för att åka upp mot den höjd där hoppet ska ske, runt 3000-4000 meter, förklarar instruktören allt du behöver veta för att du ska känna dig väl förberedd inför hoppet. Under tiden som ni flyger upp till utsatt höjd repeterar ni momenten en gång till, och du får chans att ställa alla de frågor som du eventuellt kan ha. Fallskärmshoppet sker i form av ett tandemhopp; du sitter fast tillsammans med en erfaren fallskärmshoppare. Du själv behöver inte göra något utan det är bara att hänga med!

Instruktören ger signal när det är dags att hoppa, och sedan väntar ett fritt fall på omkring 30 sekunder, då du får uppleva hur gravitationen drar dig ner mot marken i upp mot 200 km/h. När fallskärmen sedan vecklas ut väntar en betydligt stillsammare färd ner mot marken, på omkring 5 minuter.

Att tänka på

Vid exempelvis molnighet som ser ut att kunna spricka upp kan man få avvakta lite för att se om hoppet kan bli av, vilket gör att upplevelsen kan ta lite längre tid än 1,5 timmar. Man kan också behöva vänta på andra plan som är uppe i luften. Man bör ha på sig bekväma och varma kläder och skor som inte ramlar av, och det rekommenderas att man är utvilad och har ätit ordentligt innan. I upplevelsen ingår en försäkring från Svenska Fallskärmsförbundet.från
2795kr

Hoppa Fallskärm


 • Upplevelse för en person
  från
  2875kr

  Hoppa Fallskärm


 • Upplevelse för en person
  från
  2995kr

  Tandemhopp Gotland


 • Upplevelse för en person
  från
  3495kr

  Fallskärmshopp


 • Upplevelse för en person
  från
  3495kr

  Tandemhopp Dalarna


 • Städer: Borlänge
 • Upplevelse för en person
  från
  4795kr

  Fallskärmshopp med film


 • Städer: Sundsvall
 • Upplevelse för en person

  Ge bort ett fallskärmshopp/tandemhopp

  Denna typ av upplevelse är särskilt lämplig för dem som älskar äventyr och utmaningar. Det är en perfekt present till modiga vänner, partners eller familjemedlemmar som alltid har drömt om att flyga fritt som en fågel.

  Ge bort en fallskärmshoppning till någon som är redo att ta steget ut i det okända och prova på något som verkligen ger en kick. Det är en oförglömlig upplevelse som ger mottagaren minnen för livet och kanske till och med väcker en ny passion för extremsport. Observera att fallskärmshoppning är en aktivitet som kräver viss fysisk kondition och hälsa, så det är viktigt att vara medveten om mottagarens förutsättningar och eventuella begränsningar.

  Spela in fallskärmshoppet

  Till en del upplevelser med fallskärmshopp går det även att komplettera med en filminspelning för att föreviga det hela.

  Fler upplevelser du kanske gillar...