Gokart bild

Gokart

spara
96%
Vissa leverantörer vänder sig till personer i alla åldrar, medan andra har som krav att man är minst 12 år gammal och 140 cm lång för att få åka vuxengokart. Man behöver då vara i sällskap av målsman. Barngokart kan erbjudas i vissa fall, och då gäller åldern 7 år och minsta längd 135 cm. Nykterhet är ett krav för att man ska få köra.
När upplevelsen kan bokas varierar beroende på leverantör och vilken ort man väljer att åka i. På vissa orter går det att åka året om på inomhusbanorna, medan säsongen för utomhusbanorna är mer begränsad.
Omkring 30 minuter, varav 20-25 minuter effektiv körtid.

Att åka fort med häftiga svängar, sittande endast några centimeter ovanför marken, kan ge vem som helst en adrenalinkick! Gokart är en mycket populär sport för både vuxna och barn, och här kan du tävla mot både dig själv i form av klockan eller mot andra i gruppen. Eller kanske vill du bara uppleva vinden och g-kraften när du susar fram i kurvorna!

Efter att man tagit på sig hjälm och overall och fått en kortare genomgång av körteknik, regler och säkerhet är det dags att ta plats i gokarten. Under flera heats får man tävla mot sig själv eller mot de andra förarna om bästa tid. Hur heaten delas upp och hur långa de är beror på leverantör och ort.

Gokart är oftast en uppskattad upplevelse, som ger garanterat adrenalinpåslag och som väcker tävlingsmänniskan i de flesta!

Att tänka på

Man bör inte köra gokart om man är gravid. Personer som har skador i nacke eller rygg bör inte åka, och det rekommenderas inte heller om man har epilepsi. Är man osäker på om gokart är lämpligt eller inte kan man rådfråga sin läkare. Vissa leverantörer erbjuder bilar med whiplashskydd, och de flesta erbjuder små gokarts särskilt anpassade för barn. Det finns också leverantörer som erbjuder så kallade duo-karts, som är en dubbelsitsig bil där den som inte kan eller vill köra själv kan vara med som passagerare. Glöm inte att ta med dig bra skor att köra i!


Prisjämförelse av Gokart


från
195kr

Gokart Stockholm

 • Städer: Stockholm.
 • Upplevelse för en person
  från
  4795kr

  Gokart racing - Grupp

 • Städer: Stockholm.
 • Upplevelse för en grupp
  från
  750kr

  Gokart för två i Visby - Adrenalin på Gotland

 • Städer: Gotland.
 • Upplevelse för två personer
  från
  345kr

  Gokart

 • Upplevelse för en person
  från
  1695kr

  Gokart för familj

 • Upplevelse för en grupp
  från
  690kr

  Gokart för två

 • Upplevelse för två personer

  Fler upplevelser du kanske gillar...