Floating bild

Floating

 • Göteborg
 • Karlshamn
 • Köpenhamn
 • Malmö
 • Norrköping
 • Stockholm
De flesta leverantörer erbjuder floating till personer i alla åldrar, medan vissa har som krav att man måste ha fyllt 16 år. Floating rekommenderas inte om man är gravid, har epilepsi eller någon infektion. Man ska inte heller ha några öppna sår. Man ska inte ha menstruation när man gör sin floating.
Floating finns tillgängligt året om.
Mellan 45 – 75 minuter beroende på leverantör.

Om man ligger näst intill tyngdlöst flytande i varmt vatten utan några störande ljud- eller ljusintryck är det svårt att inte uppleva total avslappning. Floating kan få dig att verkligen slappna av på djupet, och det salta vattnet gör dessutom underverk med din hud.

Efter att ha tagit en varm dusch och fått en genomgång av en instruktör får man kliva ner i floatingtankens behagliga vatten. Då vattnet är tillsatt med en stor mängd salt kan man lita på att man verkligen flyter, och man kan därmed slappna av helt i kroppens alla muskler. När locket stängs till den rymliga tanken försvinner allt ljud och ljus, och också hjärnan får en stunds avkoppling och en paus från alla intryck. Musik kan spelas i början och i slutet av floatingpasset, för att hjälpa till med avslappningen och för att på ett behagligt sätt göra att man sakta kommer tillbaka till verkligheten innan det är dags att gå upp ur tanken.

Förutom det varma vattnet och känslan av tyngdlöshet har också saltet en positiv inverkan på kroppen, då det bland annat hjälper till att rengöra och mjukgöra huden. Kombinationen av saltet och det varma vattnet gör att man kan minska stress, värk och spända muskler, och floating kan hjälpa till att lindra en rad hälsoproblem och sjukdomar såsom reumatism och psoriasis. Floating kan också hjälpa till att sänka blodtrycket och hjärtrytmen och samtidigt förbättra cirkulationen.

Floating började användas bland astronauterna på 50-talet i USA, då de skulle lära sig hur det kändes att vara isolerad och tyngdlös.

Att tänka på

Man bör tänka på att inte raka sig innan man gör sin floating, då saltet i vattnet annars lätt kan svida. Har man ändå gjort det kan man prova att smörja in sig med lite vaselin innan man går i vattnet. Man bör undvika att dricka kaffe och inta nikotin och andra centralstimulerande medel före sitt besök, för att få bästa effekt av sin upplevelse. Om man inte känner sig bekväm med känslan av att vara instängd kan vissa arrangörer istället erbjuda ett floatingrum.
Saltet som används i tanken är epsomsalt, som har blivit känt för sina positiva effekter på exempelvis huden.från
395kr

Floating


 • Upplevelse för en person
  från
  399kr
  Upplevelse för en person
  från
  595kr

  Floating


 • Städer: Stockholm
 • Upplevelse för en person
  från
  675kr

  Floating på Sparadiset


 • Upplevelse för en person
  från
  1421kr

  Lyxig floating för två


 • Städer: Köpenhamn
 • Upplevelse för två personer

  Upplevelsen passar till

  Fler upplevelser du kanske gillar...