Ciderprovning bild

Ciderprovning

 • Stockholm
Minst 18 år (vissa har 20 år som minsta gräns)
Cirka 1½ - 2 timmar hos de flesta leverantörer

Cidern är lite av ölens lillasyster. En dryck vid sidan av som inte alltid får vara med på festen. Den är lite styvmoderligt behandlad i största allmänhet. Det är synd, för cidern är så mycket mer än den alkoläsk som många tror att den är. I själva verket är cidern ett riktigt hantverk. Det finns dessutom många varianter och smaker. Varför inte ta chansen att upptäcka just din favorit genom att gå på en ciderprovning?

En resa in i ciderns värld

En ciderprovning är en annorlunda upplevelse. Vad kan man förvänta dig av en sådan? Du kommer att upptäcka den torra, halvtorra och den söta cidern. Lära dig att kombinera rätt cider med rätt sorts mat. Förstå processen bakom de olika cidersorterna, samt lära dig om den perfekta balansen av sötma och syrlighet. Du kommer naturligtvis även att få smaka på olika sorter av cider och ibland (beroende på upplevelsearrangör) få ett litet tilltugg till. Du kommer att känna smaker som kommer att förändra din syn på denna dryck för alltid. Kanske är det till och med cidern som blir den stora bubblaren på nästa fest.

Något att tänka på

Att delta i en ciderprovning är både en intressant och trevlig upplevelse. Beroende på arrangör så kommer upplevelsen att vara i ca. 1,5-2 timmar. Den genomförs i grupp tillsammans med andra deltagare. Det råder en åldersgräns och den är satt till 18 respektive 20 år, även det beroende på arrangör. Liveit.se ger den ovanliga möjligheten att gå på alkoholfria ciderprovningar för den som önskar. Det kan vara perfekt om du behöver undvika alkoholen av någon anledning, eller helt enkelt inte tycker om den. Deras upplevelse äger rum i Kivik, äppelrikets hjärta, på vackra Österlen, medan happy-day.se och upplevelse.com har sina upplevelser i vår huvudstad, Stockholm.från
337kr
(449kr)

Ciderprovning


 • Städer: Stockholm
 • Upplevelse för en person
  från
  389kr

  Klassisk ciderprovning | Stockholm


 • Städer: Stockholm
 • Upplevelse för en person
  från
  399kr

  Ciderprovning


 • Städer: Stockholm
 • Upplevelse för en person

  Upplevelsen passar till

  Fler upplevelser du kanske gillar...