Forsränning bild

Forsränning

  • Borlänge
  • Umeå
  • Vindeln
  • Åre
Åldersgräns för upplevelsen varierar beroende på plats och vattenståndet. Som yngst får man vara 8 år. Den avancerade kursen har en åldersgräns på 16 år, 18 vid högre vattenstånd.
Upplevelsen kan genomföras i Åre, Umeå, Dalarna samt Vindeln. Upplevelsen är tillgänglig på utvalda datum från maj till september.
I Åre pågår forsränningen mellan 5 och 6 timmar. I Umeå varar upplevelsen i cirka 2 timmar. Det angivna priset gäller för en person och upplevelsen utförs i grupp med andra.

Ge dig ut på ett fartfyllt och energigivande äventyr på svenskt vatten. Forsränning är en rolig och actionfylld aktivitet som passar de flesta. Du kommer känna dig stark och som om du klarar varsomhelst när du paddlar dig fram längs den kraftfulla forsen! Med hjälp av kunniga instruktörer kommer du få en gedigen genomgång innan du ger dig ut i vattnet. Du kommer definitivt bli blöt, men vad gör det när du kommer ha så fantastiskt roligt?

Du kan välja mellan en morgon, eftermiddags eller kvällstur. Vid kvällsturer ökar chansen att se vilda djur såsom bävrar och älgar. Det erbjuds olika upplevelser beroende på din nivå. Om du är total nybörjare finns prova på forsränning och är du erfaren finns en mer avancerad kurs. Hör av dig till respektive anordnare av forsränning för råd om vilken kurs som skulle passa dig bäst.

Att tänka på

Det är viktigt att vara korrekt klädd. Ta med underställ, varma sockor, badkläder, gympaskor som kan bli blöta och en varm tröja, exempelvis en fleecetröja. Ta även med en handduk vid eventuellt bad i forsen. Det är inte tillåtet att vara barfota eller bära skor med öppen tå såsom sandaler.



från
596kr
(795kr)

Forsränning


  • Städer: Umeå Vindeln
  • Upplevelse för en person
    från
    675kr
    (900kr)

    Prova på Forsränning


  • Städer: Åre
  • Upplevelse för en person
    från
    699kr

    Forsränning


  • Städer: Vindeln
  • Upplevelse för en person
    från
    895kr

    Forsränning


  • Upplevelse för en person
    från
    1195kr

    Forspaddling


  • Städer: Åre
  • Upplevelse för en person
    från
    1790kr

    Forsränning för två


  • Upplevelse för två personer
    från
    2390kr

    Forspaddling för två


  • Städer: Åre
  • Upplevelse för två personer
    från
    2995kr

    Familjeforsränning


  • Städer: Åre
  • Upplevelse för en grupp personer

    Upplevelsen passar till

    Såhär går forsränningen till

    Under prova på upplevelsen åker man längs 3 forsar som är lätta till medelsvåra, vilket gör att de passar alla. Vid den första turen får man också chansen att prova på forssimning, och även surfing om väder och förhållandena i forsen tillåter.

    Efter turen på den andra forsen stannar ni till och det görs upp en eld. Ni får sen avnjuta en härlig lunch omringad av vacker natur. Lunchen görs med lokala råvaror. När ni sitter och äter en välförtjänt och utsökt lunch berättar instruktörerna lite om området och naturen ni befinner i.

    Efter lunch är det dags för dagens utmaning, en längre sträcka där strömmen är lite starkare. Efter den utmaningen är det troligt att magen har börjat kurra igen. Innan äventyret avslutas bjuds det på härligt fika.

    Under den avancerade forsränningen börjar dagen också med en säkerhetsgenomgång. Därefter värmer ni upp på lugnare vatten innan det är dags att ge sig utför den branta klass 4 forsen. Efter den utmaningen är det dags för lunch. Efter lunch följer flera branta och utmanande forspassager och du får även chansen att prova på surfing och hoppa från de höga klipporna längs forsen ner i vattnet för ett svalkande och nervkittlande dopp.

    Du kan känna dig trygg i instruktörernas händer. Alla instruktörer är mycket erfarna och godkända av svenska sjöfartsverket. Forsarna har alla ett väl kontrollerat och pålitligt säkerhetssystem för att du ska kunna känna dig trygg och kan fokusera på att ha roligt! Du kommer få låna skyddsutrustning såsom hjälm, flytväst, våtdräkt samt paddeljacka.

    Bra att veta

    Upplevelsen kan genomföras i Åre, Umeå, Dalarna samt Vindeln. Upplevelsen är tillgänglig på utvalda datum från maj till september.

    Ett minimum antal av deltagare kan krävas för att forsränningen ska genomföras, dubbelkolla vid bokningstillfället. I priset ingår utöver instruktioner och stöd från instruktörerna samt nödvändig utrustning även lunch och fika. Även transport kan ordnas vid behov.

    Övernattning är möjligt om så önskas, hör med respektive anläggning vid bokningstillfället. Tänk på att för att forsränningen ska kunna genomföras måste vattenläget i forsen vara inom Sjöfartsverkets regelverk och restriktioner. För att få ge dig ut på vattnet är simkunnighet ett krav. Du måste även vara nykter.

    Fler upplevelser du kanske gillar...