Ett varv i Ariel Atom bild

Ett varv i Ariel Atom

spara
7%
Kroppen utsätts för ganska stora påfrestningar under upplevelsen, då det bland annat uppstår extrema G-krafter under exempelvis mycket kraftiga inbromsningar och kurvtagningar. Därför krävs det att man har en god hälsa och god fysik för att kunna genomföra upplevelsen på ett säkert sätt.
Upplevelsen kan bokas mellan april och oktober, med uppehåll under juli månad.
Omkring 15-20 minuter, inklusive tid för information.

Med denna upplevelse får du chansen att sätta dig i en av världens snabbaste bilar, där du bland annat får uppleva hur det känns att komma upp i 100 km/h på runt 3 sekunder! Känn G-kraften i kroppen vid de häftiga inbromsningarna och kurvtagningarna, och få en upplevelse som du sent kommer att glömma!

Tack vare sin lätta vikt på endast omkring 470 kg kan denna bilen komma upp i höga hastigheter även på banor med flera 90-graderskurvor, vilket just den här banan har. Snitthastigheten ligger på runt 130 km/h, och den drygt 2 kilometer långa banan erbjuder flera kurvor som kommer få adrenalinet att pumpa i kroppen och nackhåret att resa sig.

Du åker tillsammans med en erfaren tävlingschaufför, och detta är det närmaste du kan komma Formel 1 när det gäller bland annat väghållning och prestanda. Bilen har en toppfart på hela 230 km/h, och motorn har en effekt på 245hk.

Att tänka på

En del leverantörer erbjuder ett varv eller fem varv. Lån av utrustning ingår i priset för upplevelsen. Vänner och familj kan se på från publikläktare.


Prisjämförelse av Ett varv i Ariel Atom


från
695kr
Ett varv i Ariel Atom
 • Städer:
 • Linköping
 • från
  645kr
  Ariel Atom light
 • Städer:
 • Linköping

 • Andra upplevelser du kanske gillar...

  Kör Ferrari eller Lamborghini (8km)

  Har du som dröm att någon gång få provköra en av världens mest kända supersportbilar? Här har du chansen! Sjunk ner ... [läs mer]

  Gokart

  Att åka fort med häftiga svängar, sittande endast några centimeter ovanför marken, kan ge vem som helst en adrenalinkick! ... [läs mer]

  Folkrace

  Om du gillar att känna adrenalinet flöda i kroppen och tycker att det är kul med utmaningar, då kan folkrace vara något ... [läs mer]