äventyrsgruvan
äventyrsgruvan bastu
äventyrsgruvan dykning
äventyrsgruvan bastu
äventyrsgruvan
äventyrsgruvan dykning
Exklusivhos Live it
Sveriges bästa

Sveriges Bästa: Äventyrsbastu

5.0/ 1 röster
  • Exklusiv bastu 80 meter under jord
  • Bada i gruvans kristallklara vatten
  • Guidad tur genom Äventyrsgruvan
  • För upp till 10 personer
24 450 SEK
24 450 SEK
Borlänge

    80 meter under jord hittas världens mäktigaste bastu och här ges chansen att uppleva en unik naturupplevelse i Äventyrsgruvans fantastiska miljö. Ni får under några timmar uppleva avkopplande bastubad och doppa er i gruvans kristallklara vatten.

    Om upplevelsen i Äventyrsgruvan

    I södra Dalarna- där Tunaslätten möter Bergslagens vidsträckta skogar- där Borlänge möter Ludvika- finner du den lilla orten Tuna Hästberg. Med ett invånarantal som nästan är lika högt som medelåldern- är det inte många människor du ser. Det första ni möts av är den gamla Gruvlaven- dit malmhissarna åkte upp och tömde tonvis med malm. Järnmamlsgruvan stängde 1968 och helt plötsligt känns det som att tiden stått stilla. 

    Du följer skyltar och svänger in på små, små gator som inte uppdaterats sedan Volvo Amazon rullade och det ena gruvrelaterade gatunamnet avlöser det andra medan höjdmeter för höjdmeter börjar kännas i kroppen. När ni känner er som mest vilsna ser ni ett stängsel, med olika varningsskyltar och det börjar pirra i kroppen på riktigt. Vart är vi på väg? Vågar vi det här? Men då är ni redan uppe på sista krönet och möts av Äventyrsgruvans kunniga guider. Ni pustar ut samtidigt som äventyret just bara börjat!

    Gruvfruns basturitual tar sin början ovan jord där äventyrsgruvans guider börjar med att ge er en säkerhetsgenomgång och berättar vad ni kan förvänta dig under turen. När ni är rätt utrustade och redo fortsätter turen ned under jord. Ni kommer att färdas till fots genom gruvans vackra gångar, stora schakt och bergrum som kommer få er att häpna.

    Turen är en lagom utmaning och ni vänjer er successivt i gruvmiljön samtidigt som guiden berättar spännande detaljer innan ni anländer till bastun. Där byter ni om till badkläder i skenet av gamla gruvlampor.

    Därefter tar Sauna by Elin er igenom Gruvfruns basturitual som innehåller olika inslag som stimulerar och förstärker era sinnen där ni får uppleva både varma och kalla upplevelser i en trygg miljö där fokus ligger på er inre upplevelse. Innan ritualen är slut har ni även fyllt på med både ostar, chark och dryck från lokalt producerade gårdar och gör er redo för det fortsatta äventyret på nya stigar ut från gruvan.

    Det blir till och med ytterligare ett par överraskningar på vägen upp. Väl uppe ovan jord upplever du världen med helt nya ögon.

    Prisgaranti

    Mer information

    • Viktigt

      Resa till och från Borlänge ingår ej.

    • Utrustning

      Klä er i oömma kläder som är sköna att röra sig i. Ta med badkläder, handduk, vantar, mössa och tofflor. Utrustning för gruvturen ingår.

    • Väder

      Upplevelsen är inte väderberoende.

    • Tillgänglighet

      Bokning av datum sker enligt överenskommelse med upplevelsearrangören.

    • Tidsåtgång

      Ca 3,5 timmar

    • Deltagare

      Exklusiv upplevelse för upp till 10 personer. Fler deltagare kan läggas till mot kostnad direkt till upplevelsearrangören.

    Leverans & gåva

    Du kan välja mellan att få värdebeviset levererat digitalt eller fysiskt.

    Köper du vår fysiska Live it-box kan du köpa till presentinslagning där hälsningskort med egen hälsning ingår.

    • Levereras inom 2-4 vardagar i Sverige
    • 1 års giltighet
    • 1 års fri bytesrätt
    Passar till

    Liknande kategorier